[...] 1g tłuszczu (na kg masy ciała) a reszta to węglowodany. Przykładowo, jeżeli Twoje zapotrzebowanie to 2500 kcal a waga 90kg, wówczas Twoja dieta powinna wyglądać tak: - białko: 90x 2 = 180g białka (1g białka to 4 kcal, zatem energetyczna wartość wynosi 720 kcal) - tłuszcz: 90x 1 = 90g tłuszczu (1g tłuszczu to 9 kcal, zatem energetyczna [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] zdrowej diety w Twoim przypadku. Jeśli chodzi o źródła białka, to oprócz nabiału zawsze możesz bazować na chudych mięsach, rybach jajach, nasionach strączkowych i odżywkach białkowych. Dermatolog z pewnością odradziła odżywki białkowe, gdyż większość z nich produkowane jest z mleka, ALE NIE WSZYSTKIE! Bez problemu kupisz odżywki na bazie białek [...]
[...] treningu, szczególnie jeśli zależy Ci na wynikach. Mam tu na myśli zarówno poprawę jakości ciała oraz redukcję tkanki tłuszczowej. Jeśli zastanawiasz się jaką odżywkę białkową wybrać, to warto zerknąć do rankingów przygotowanych przez użytkowników naszego forum. Niżej podrzucam link: [...]
[...] tłuszczowej. Białko wspiera proces regeneracji po treningowej, przyspiesza tempo przemiany materii, pozwala uzyskać większą sytość w posiłkach. W wyborze najlepsze odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
Ułożyłem sobie sam trening na podstawie różnych źródeł i dzisiaj jestem po pierwszym treningu na mase i jestem zmachany. Białko pije, bo z jedzeniem u mnie nie za dobrze, bo za latany jestem. Jak można jeszcze prosić o poradę to robić lepiej na początku trening na mase czy na siłę? Mam: 16lat 186cm 83kg Max na klate 90kg Dalej nie próbowałem ale [...]
[...] ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] wspiera regenerację, przyspiesza metabolizm, nadaje większej sytości posiłkom, dzięki czemu nie odczuwasz głodu krótko po spożytym posiłku. W wyborze odpowiedniej odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking: https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html W przebudowie sylwetki [...]
[...] z wartościowych źródeł, ale możesz sobie pozwolić na odstępstwa ze źródeł mniej preferowanych ;-) Preferowane źródła białka: mięso, ryby, jaja, twarogi, sery, odżywki białkowe, mniej preferowane źródła białka to przetwory mięsne (szynki, mielonki itp) Preferowane źródła tłuszczu: mięso, ryby, jaja, sery, oliwa z oliwek, masło, smalec, [...]
Witaj! odpowiadając wprost na pytanie, oczywiście ze tak:-) WPC czyli koncentrat bialek serwatkowych, to nic innego jak skoncentrowane zrodlo bialka zwierzecego, ktory pozyskiwane jest z mleka. odzywka bialkowa w ujeciu sportowym, ma za zadanie dostarczyc pełnowartościowych bialek na potrzeby budulcowe organizmu. jeszcze bardziej upraszczajac [...]
[...] wcale takie trudne. Koniecznie pamiętaj aby się wysypiać. Niech Twój sen będzie odpowiednio długi i dobrej jakości (polecam ZMA). Przy takim planie i celu warto dostarczać białko na poziomu 2,5g (na każdy kilogram masy ciała) oraz tłuszcz na poziomie 1g na każdy kilogram masy ciała. Warto też pomyśleć o spalaczu tłuszczu. Osobiście polecam 2 [...]
Cześć! Trening mięśnie brzucha nie musi być ani do tak zwanego "palenia", nie nie musi mieć 10 serii w każdym treningu. Jeżeli wykonujesz ćwiczenia wielostawowe jak: - przysiady ze sztangą, - martwe ciągi, - wyciskania nad głowę, to nie musisz mocno katować brzucha. Wystarczy 5 minut solidnej pracy, osobiście lubię robić deskę z obciążeniem w [...]
[...] pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Zaglądnij do postów podwieszonych, masz tam temat "Pierwszy rok treningów", zapoznaj się z nim. Po takiej przerwie taki schemat się sprawdzi. Bieganie dałbym w dni bez treningu siłowego, suplementy na początek nie są potrzebne jeśli dieta jest ok, chyba, że jakieś białko jak masz problem z jego dostarczeniem z jedzenia.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] strategii treningowych. Warto również zaznaczyć, że do odpowiedniej regeneracji niezbędna jest prawidłowa, pełnowartościowa dieta, sen oraz suplementację. Postaw na BCAA, białko i nie zapominaj o kreatynie. https://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=bcaa https://www.sfd.pl/sklep/Szukaj.aspx?q=kreatyna [...]